Τρίτη 17 Μαΐου 2011

3ο Kayak River Festival - Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε.

Η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ οργανώνει το 3ο Kayak River Festival στην ολυμπιακή πίστα κανόε καγιάκ του Ελληνικού, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.


Θέλοντας ν' ανταποδώσει την εθελοντική προσφορά των μελών της στις εκδηλώσεις καγιάκ της ομολογουμένως δραστήριας χρονιάς που πέρασε, να προσφέρει νέες εικόνες και εμπειρίες στους μαθητές των σχολών καγιάκ, αλλά και να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη της, η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ οργανώνει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Καγιάκ Ποταμού. Δεύτερη χρονιά στην ολυμπιακή πίστα - το πρώτο φεστιβάλ έγινε στον Εύηνο - η φετινή εκδήλωση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από όλους μας, μια και το πρόγραμμα αυτή τη χρονιά επικεντρώνεται στο αθλητικό και αγωνιστικό κομμάτι, με πρωτότυπους αγώνες που αναμένεται εκτός από απαιτητικοί σε επίπεδο τεχνικής και φυσικής κατάστασης, να προσφέρουν και πολύ θέαμα (ίσως και γέλιο)
Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μπαίνει το X-Race, ένας αγώνας ταχύτητας στην ολυμπιακή πίστα, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν αντίπαλο το χρονόμετρο, προσπαθώντας να εκμεταλευτούν στο έπακρο τη ροή των ορμητικών νερών αλλά και να μην "πιαστούν" από στόπερς, έντυ ή... κράμπες!

Πολύ ενδιαφέρον επίσης θα έχει και ο αγώνας Head to Head, όπου οι καγιάκερς θα "αμοληθούν" ανά τέσσερεις στη πίστα με τους δυο ταχύτερους (ή τους δυο που θα παραμείνουν στο σκάφος τους) να περνούν στον επόμενο γύρο. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νεότερους καγιάκερς σε διαφορετικά κομμάτια της πίστας.
Διθέσια φουσκωτά και rafting θα έχουν επίσης παρουσία στη πίστα, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη της Λέσχης να προσκαλέσουν φίλους και συγγενείς να πάρουν μαζί τους μια γεύση άγριων νερών, ενώ οι πεπειραμένοι rafters θα χαρίσουν θέαμα σ' ένα πρωτότυπο διαγωνισμό ανατροπής και επαναφοράς της βάρκας (flip drill) ενώ θα γίνει κι ένας διαγωνισμός eskimo roll, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 45" για να εκτελέσουν όσα περισσότερα ρολ μπορούν. Θα πρότεινα στην οργανωτική ομάδα να μεταφέρει το διαγωνισμό σε τρεχούμενα νερά, για πιο ρεαλιστικές συνθήκες, αλλά μάλλον θα με υποχρεώσουν ν' αγωνιστώ κι εγώ... 

Παραθέτω στη συνέχεια την ανακοίνωση του event και... θα τα πούμε στη πίστα!


"Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Kayak River Festival (KRF) που διοργανώνει  η Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ στις 5 Ιουνίου στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Κάνοε-Καγιάκ Σλάλομ στο Ελληνικό, με την υποστήριξη της Πάρκα Αναψυχής και Αθλητισμού Ελληνικού Α.Ε.

To 3o KRF έχει στόχο την διασκέδαση μέσα από την συμμετοχή όλων μας σε αγωνίσματα και δραστηριότητες στο περιβάλλον των ορμητικών νερών δίπλα στο σπίτι μας.
Απευθύνεται στα μέλη και τους αθλητές του συλλόγου, στους φίλους που μας στήριξαν όλη την χρονιά, στους μαθητές των σχολών αρχαρίων αλλά και στο προσωπικό που εργάστηκε για την  εκδήλωση “Ημέρες Άθλησης και Ψυχαγωγίας 2011” (SPFD 2011).

Αγωνίσματα - Δραστηριότητες

Χ-RACE
Αγώνας ταχύτητας στη Ολυμπιακή πίστα. Αντίπαλος μόνο ο χρόνος. Νικητής αυτός που θα παραμείνει στον θρόνο του “King of X-Race” μέχρι το τέλος του αγώνα. 
Απευθύνεται σε καγιάκερς τουλάχιστον με τριετή εμπειρία  (“Old Generation”).
Έπαθλο 100€ στον “King of X-Race”.

SLALOΜ (δύο κατηγορίες)
Αγώνας slalom στην πίστα προθέρμανσης με 15-20 πόρτες.
Απευθύνεται στο παιδικό τμήμα του συλλόγου “Next generation” (με σκάφη slalom), αλλά και στους καγιάκερς με εμπειρία λιγότερο από 3 χρόνια  (“New Generation”) με πλαστικά σκάφη.

HEAD TO HEAD (δύο κατηγορίες)
Αγώνας ταχύτητας με 4 σκάφη να εκκινούν μαζί. Οι ταχύτεροι προκρίνονται στην επόμενη φάση.
Απευθύνεται στους “Old Generation” (εκκίνηση από την λίμνη τερματισμού των Ολυμπιακών αγώνων και τερματισμός στην λίμνη ηρεμίας)  και στους “New Generation” (εκκίνηση από την αρχή  της  πίστας προθέρμανσης και τερματισμός στην λίμνη ηρεμίας).
Έπαθλο από 100€ στους πρώτους νικητές των δύο κατηγοριών.

ESKIMO-ROLL
Κάθε συμμετέχοντας έχει 45’’ να πραγματοποιήσει όσα περισσότερα roll μπορεί.
Απευθύνεται σε όλους τους καγιάκερς.

FLIP DRILL
Αγώνας ανατροπής και επαναφοράς της βάρκας raft στη λίμνη με χρονομέτρηση.
Απευθύνεται στους οδηγούς rafting της εγκατάστασης.

ΔΙΘΕΣΙΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ
Διθέσια φουσκωτά στην Ολυμπιακή πίστα. Διάρκεια 45 λεπτά.
Υποχρεωτικά ο ένας από το πλήρωμα θα πρέπει να είναι  “Οld Generation” ή οδηγός rafting ή διασώστης που εργάστηκε για τις “SPFD 2011”.
Πρόσθετη  χρέωση 20€ ανά φουσκωτό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

RAFTING
45 λεπτά rafting στην Ολυμπιακή πίστα.
Απευθύνεται ΜΟΝΟ σε  φίλους των οδηγών που εργάστηκαν για τις “SPFD 2011”. Κόστος 15€/άτομο. Μέγιστος αριθμός: έξι άτομα/βάρκα.

KAYAK (ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΑΣ)
Χρήση της ολυμπιακής και της πίστας προθέρμανσης για καγιάκ. Διάρκεια 1 ώρα.
Απευθύνεται στους “Old Generation” και “New Generation”.

Πρόγραμμα

ΕΝΑΡΞΗ
ΛΗΞΗ
ΟΛΥΜΠ. ΠΙΣΤΑ
ΠΙΣΤΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΛΙΜΝΗ
12:00
13:00
Χ-RACE
ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΑΣ
(New Generation)

13:00
14:00
ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΑΣ
(“Old Generation”)
SLALOM
(New Generation)

14:00
15:00
RAFTING
SLALOM
(Next Generation)

15:00
16:00
HEAD-2-HEAD (“Old Generation”)

16:00
17:00
ΔΙΘΕΣΙΑ
ΦΟΥΣΚΩΤΑ
HEAD-2-HEAD
(New Generation)

17:15
18:00


FLIP DRILL
18:00
18:45


ESKIMO-ROLL

Μετά το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν προβολές βίντεο και θα γίνουν οι απονομές στους νικητές των αγωνισμάτων.

Κόστος Συμμετοχής

·      Old Generation: 40€ / περιλαμβάνει: χρήση ολυμπιακής πίστας και συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα: X-Race, Head to Head, Eskimo roll.
·  New Generation”: 40€ / περιλαμβάνει: χρήση πίστας προθέρμανσης και συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα Head to Head, Slalom, Eskimo roll.
·       Next Generation”: 20€ / περιλαμβάνει: συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα Slalom, Eskimo roll.
·         Διθέσια Φουσκωτά: 20€ ανά σκάφος.
·         Rafting: 15€ ανά άτομο.
·         Είσοδος επισκεπτών: δωρεάν

Για να “κρατήσουμε το κλίμα της παρέας” και να ευχαριστηθούμε όλοι καγιάκ, έχει οριστεί μέγιστος αριθμός φίλων και συγγενών που μπορεί ο κάθε συμμετέχοντας να καλέσει. Έτσι οι καγιάκερς που συμμετέχουν σε οποιοδήποτε αγώνισμα μπορούν να προσκαλέσουν μέχρι και πέντε (5) φίλους ή συγγενείς τους.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για την κράτηση θέσης στα αγωνίσματα και τις δραστηριότητες του KRF, είναι απαραίτητη η προκαταβολή ολόκληρου του κόστους συμμετοχής με κατάθεση στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό:
GR 56 0172 0110 0050 1103 2270 778
(δικαιούχος: Πάρκα Αναψυχής και Αθλητισμού Ελληνικού Α.Ε.).

Όλοι οι συμμετέχοντες  θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου στον παρακάτω σύνδεσμο:


Στην σχετική αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθούν και τα στοιχεία των φίλων ή συγγενικών τους προσώπων (σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού φίλων ή συγγενικών προσώπων στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, αυτό μπορεί να γίνει με e-mail στην παρακάτω διεύθυνση info@athenskayakclub.gr, μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου).
Στην είσοδο της Ολυμπιακής εγκατάστασης θα υπάρχει λίστα με τα ονόματα των συμμετεχόντων και των επισκεπτών.
Πριν την αποστολή της δήλωσης, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καταθέσει το αντίστοιχο ποσό.

Γενικές Πληροφορίες

-          Σε όλα τα αγωνίσματα θα υπάρχουν για τους νικητές (εκτός από τα χρηματικά έπαθλα που θα δοθούν στους αγώνες του X-Race & του Head to Head) αναμνηστικά δώρα.

-          Τα αγωνίσματα και οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ολυμπιακή πίστα αλλά και στην πίστα προθέρμανσης θα καλύπτονται από ομάδα διάσωσης ορμητικών νερών.

-          Καθ’ όλη την διάρκεια του KRF, θα λειτουργεί καντίνα (νερό, αναψυκτικά, σάντουιτς, σφολιατοειδή, σουβλάκια, κ.α).

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ελληνικό.

Για την Αθηναική Λέσχη Καγιάκ,
Η οργανωτική ομάδα του 3ου KRF

5 σχόλια:

  1. Ωραία η εισαγωγή αου στο KRF Νίκο! Πολύ γέλιο σίγουρα θα πέσει! Πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς τους ¨προχωρημένους¨!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ρένια. Για εμάς τους "συνταξιούχους" να δεις εμπειρία που θα 'ναι...

    Πάντως αν και ονομασθήκαμε και επισήμως πια "old generation" θα το δώσουμε το παρόν στη μάχη και Ο.Ζ. (Όποιος Ζήσει) :P

    Ερώτηση: Μήπως η οργάνωση χρειάζεται φωτογράφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι ειναι τα πραγματα ... καποτε επαιζαν Xtreme Αγωνες Ανω Λούσιου με ντοπα (speed attack) και ληγμενες πρωτεϊνες απο τον γνωστο φαρμακοποιο τωρα παιζει πιστα με ντοπα απο τηλιο και mesulid!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα videakia και οι αφηγήσεις των εκδρομών σας προδίδουν ότι δεν είστε και τόσο
    "καγιακο-συνταξιούχοι". Αντιθέτως...θα έλεγα!

    Εκ μέρους των "προχωρημένων" είναι καιρός να σας ευχαριστήσουμε έστω και διαδικτυακά για τη συνοδεία σας στον Άραχθο, τον Οκτώβριο 2010! Με το καλό να γίνουμε αντάξιοι να αναβιώσουμε Xtreme Αγωνες Ανω Λούσιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Old Generation = OG = Oh (my) God είναι μακριά ακόμη ο τερματισμός.

    Τυχαίο δεν νομίζω !!!

    Ήθελα να ήξερα ποιός το σκέφτηκε. Νίκο και όπως σου λέω σε κάθε eddy. We are too old for all of these.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή