Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο γύρος της Χίου με κανό-καγιάκ κόντρα στη λευχαιμία

Αναδημοσίευση άρθρου του Θοδωρή Πυλιωτή από την Ελευθεροτυπία 21/08/2010

Ξεκίνησε από τα Καρδάμυλα στις 5 Αυγούστου, για να κάνει τον περίπλου της Χίου με κανό-καγιάκ, ο ομογενής από την Αγγλία Γιάννης Ψαρρός. Καλύπτοντας μια διαδρομή περίπου 90 μιλίων, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να τερματίσει στο λιμάνι εκκίνησης.

Στόχος του η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη λευχαιμία στα παιδιά αλλά και η ενίσχυση σχετικού ιδρύματος στην Αγγλία. Εκεί όπου έχασε τη μάχη με τον θάνατο ο φίλος του Γιώργος, πριν από 9 χρόνια, δίνοντάς του το έναυσμα για τη δική του δράση.


Ερχόμενος σε επαφή με το συγκεκριμένο άθλημα, αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τη χιακή κοινότητα αλλά και την παγκόσμια, αφού μέσα από την ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο κάνει γνωστό το συγκεκριμένο θέμα.

Για τον Γιάννη προηγήθηκε μια τρίμηνη προετοιμασία στα νησιά του Αιγαίου, ώστε να ξέρει ποιες συνθήκες θα αντιμετωπίσει, και με αφετηρία τη γενέτειρα του πατέρα του ξεκίνησε τον περίπλου του νησιού κωπηλατώντας περί τις 3 ώρες καθημερινά.


Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 4.000 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να συνεισφέρουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.justgiving.com ή την προσωπική του σελίδα

http://www.leukaemia.org/what-you-can-do/fundraising-stories/1216, όπου αναφέρει τη δική του επαφή με τη συγκεκριμένη αρρώστια και την ευαισθητοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου