Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ημέρες Καγιάκ και Άθλησης στο Ελληνικό

Για μια ακόμη χρονιά το πάρκο που θα κατασκευαστεί στη θέση της ολυμπιακής πίστας του Ελληνικού δεν είναι έτοιμο. Μετά από προσφυγές (Δήμος Ελληνικού, ΔΣΑ, κ.α.) κατά της περιβαλλοντική μελέτης του ΄Εργου, που θα διαμόρφωνε τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε θεματικό πάρκο για αναψυχή και ερασιτεχνική άθληση, το έργο παραμένει παγωμένο για δεύτερη χρονιά. Ευτυχώς, μετά και την επιτυχία της περσινής εκδήλωσης, διοργανώνονται και φέτος οι «Ημέρες Άθλησης & Ψυχαγωγίας 2010», την περίοδο από 22 Φεβρουαρίου έως 16 Μαΐου 2010.

Παράλληλα με τη διοργάνωση διεθνούς προπονητικού camp Canoe Kayak Slalom, όπου θα φιλοξενηθούν δέκα εθνικές ομάδες διαφόρων χωρών, θα δοθεί η ευκαιρία και στο κοινό να επισκευθεί τις εγκαταστάσεις, να περάσουν ευχάριστες στιγμές δίπλα στο τεχνητό αλλά εξίσου εντυπωσιακό ποτάμι που έχει δημιουργηθεί στο Ελληνικό, αλλά και να δοκιμάσουν να κάνουν rafting. Για τους έμπειρους καγιάκερς, θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης της πίστας, δυσκολίας 3ου-4ου βαθμού.

Όπως δήλώσε μάλιστα, μεταξύ άλλων ο κ. Δ. Βέλλιος, γενικός διευθυντής της "Πάρκα Αναψυχής και Άθλησης Ελληνικού ΑΕ", στην συνέντευξη τύπου που έγινε για την έναρξη της φετεινής εκδήλωσης, "ένας από τους βασικότερους στόχους της εταιρίας είναι η διατήρηση της αθλητικής χρήσης της εγκατάστασης μέσω της πραγματοποίησης Εθνικών και Διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, προπονήσεων για τις Εθνικές Ομάδες του Κάνοε Καγιάκ Σλάλομ και της οργάνωσης δραστηριοτήτων, όπως rafting, kayak και άλλων για το ευρύ κοινό".



Η οργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ.
 
Ως μέρες κοινού έχουν καθορισθεί τα εξής Σαββατοκύριακα: 27-28/2, 6-7/3, 20-21/3, 27-28/3, 17-18/4, 24-25/4, 1-2/5, 8-9/5. 'Ωρες: Rafting: 12.00-13.00. Kayak: 13.00-14.00.
 
To Σαββατοκύριακο 13-14/3 οι εγκαταστάσεις θα φιλοξενήσουν το 11ο Πανελλήνιο Κύπελο Κανόε - Καγιάκ Σλάλομ, ενώ οι Μέρες Αναψυχής θα κλείσουν με το 2ο Kayak River Festival σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ (15-16/5)
 
Περισσότερες λεπτομέρειες, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο site των Πάρκων Αναψυχής Ελληνικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου