Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

3ο Kayak River Festival - Αγώνες Head to Head

Από τις πιο εντυπωσιακές κούρσες του φεστιβάλ ήταν οι αγώνες Head to Head, τόσο για την "παλιά" όσο και για τη "νέα" γεννιά. Οι συμμετέχοντες είχαν απ' το πρωί χωριστεί σε τετράδες, ύστερα από κλήρωση που έκανε η οργανωτική επιτροπή. Για τις ακριβείς συνθήκες που έγινε η κλήρωση επικρατεί σιγή ιχθύος...


Η διαδρομή για τους Old Generation ξεκινούσε από το σημείο τερματισμού του X-Race, περιλάμβανε τη μεγάλη ράμπα κάτω από τη γέφυρα και συνέχιζε στην εύκολη πίστα. Και οι τέσσερεις διαγωνιζόμενοι (σε κάποιες ομάδες υπήρχαν και περισσότεροι), ακροβολισμένοι στο έντυ πάνω από τη γέφυρα, ξεκίναγαν όλοι μαζί τον αγώνα, σώμα με σώμα.
Όλα παίζονταν στις πρώτες κουπιές της εκκίνησης και στο καλό πλασάρισμα στη ράμπα που οδηγούσε στην είσοδο της μικρής πίστας. Μέχρι εκεί όλα παίζονταν μια και το νερό έτρεχε σε όλο το πλάτος της πίστας, επιτρέποντας σε όλους πλήρη ταχύτητα, ενώ πιθανά τζαρτζαρίσματα ή σπρώξιμο των αντιπάλων προς τα πλαϊνά έντυ μπορούσαν εύκολα ν' ανατρέψουν τη σειρά.


Επάνω: Η τρίτη προκριματική σειρά των Old Generation, στο πρώτο μέρος του αγώνα Head to Head. Όπως βλέπετε στο βάθος, κάποιοι δεν περιμένουν να τους στριμώξουν για να βρεθούν σε δύσκολη θέση :P

 Από εκεί και πέρα, μέσα στη μικρή πίστα τα πράγματα ήταν από υποτονικά μέχρι και περιορισμένα. Όποιος έπαιρνε πρώτος τη γραμμή του ρεύματος ήταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και νικητής, μια και αν κάποιος επέλεγε να τον προσπεράσει θα έπρεπε να μπει στην πλευρά του στάσιμών νερών, χωρίς καμιά ελπίδα - αν εξαιρέσουμε συγκεκριμένους αθλητές - πολυβόλα.


Επάνω, οι αθλητές περνούν το κυρίως στόπερ, στη βάση της ράμπας, το οποίο και καθορίζει τη σειρά με την οποία θα μπουν στη σαφώς περιορισμένη ροή της μικρής πίστας, όπως βλέπουμε και κάτω, με τους αθλητές του τελικού.


Ελπίζω την επόμενη φορά, η οργανωτική επιτροπή να διαλέξει ένα πιο απαιτητικό κομμάτι της πίστας για το Head to Head, με δυνατότητα εναλλακτικών γραμμών, αλλά και με τον κίνδυνο ανατροπών (τόσο ρητορικών όσο και κυριολεκτικών) Ιδιαίτερα για τους ημιτελικούς ή έστω τον τελικό του Head to Head, θα μπορούσαν να γίνουν στην ίδια την ολυμπιακή πίστα!


Στο video επάνω, απόσπασμα από τον 1ο ημιτελικό των Old Generation, ενώ κάτω, απόσπασμα από τον τελικό, που βρήκε νικητή ξανά τον Γιώργο Καλτσή.


Πολύ καλή ιδέα ήταν και ο αγώνας Head to Head για τους New Generation. Μπορεί η πίστα να μην διευκόλυνε όπως είπαμε τα προσπεράσματα, αλλά σίγουρα τα παιδιά πήραν χρήσιμες εικόνες για το πως κωπηλατούν και τι γραμμές παίρνουν υπό πίεση, κάτι που θα τους φανεί πολύ χρήσιμο σε πραγματικές συνθήκες ποταμού.


Στο video κάτω ένα στιγμιότυπο απ' τους αγώνες Head to Head της New Generation


Στη συνέχεια: Διαγωνισμός Εskimo Roll και Κόντρες στο Flip Drill

5 σχόλια:

  1. Μπράβο γιά τα βιντεάκια στους σκηνοθέτες, τους οπερατέρ και τους βοηθούς...
    Αλήθεια υπάρχουν άλλα? Θα ήθελα ως new generation, να δώ και άλλες καταβάσεις από τους συμμετέχοντες old στο X-race.. Δυστυχώς είχαμε χρήση πίστας και τους χάσαμε γαμώτο.. Επίσης αν υπάρχουν άλλα από τα δικά μας head2head ή slalom, θα παρακαλούσα όποιον τυχόν έχει να τα ανέβαζε.. Η να μου τα έστελνε.. troianos@otenet.gr Ωραία εκδήλωση γιά μας!! Σπύρος Τρωιάννος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρο ευχαριστώ εκ μέρους όλων (σκηνοθέτης, οπερατέρ και βοηθός = ταυτοπροσωπία :P )

    Δυστυχώς δεν έχω άλλα video απ' τον αγώνα σας. Kάποια στιγμή εκτιμώ πως θ' ανεβάσουν οι ιθύνοντες της οργάνωσης φωτό και video στο γνωστό λογαριασμό στο flikr, μια και η Ειρήνη έγραψε πολλά χιλιόμετρα πάνω κάτω, να καλύπτει ως επίσημος φωτογράφος όλο το event.

    Αααα... περιμένουμε και το υλικό από τη Head Cam του Μπουρλέκα!
    Άντε Γιάννη... αφού την έκανες που την έκανες τη "θυσία" κι έμεινες τελευταίος στον αγώνα, για να τραβήξεις εμάς τους πρώτους, για να δούμε "τι ψάρια έπιασες"... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ok Νίκο, ευχαριστώ! Παρεπιπτόντως: Πως δημοσιεύω σχόλιο εκτός από "ανώνυμο" όταν δεν έχω FaceBook και όλα τα υπόλοιπα στην επιλογή προφιλ μου φαίνονται άγνωστα? Επιχείρησα με όνομα/διεύθυνση URL αλλά τα ενοποίησε και μου έγραψε ανεπίτρεπτοι χαρακτήρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπύρο, για να βάλεις όνομα στο σχόλιο, στο "Υποβολή σχολίου ως:" πατάς το βελάκι και επιλέγεις το πρωτελευταίο που λέει "Όνομα/URL" (χωρίς απαραίτητα να δώσεις URL) και γράφεις...Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιος περιμενει υλικο απο Μπουρλεκα θα απογοητευτει γιατι η καμερα δεν τραβαει καλα απο μακρινη αποσταση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή