Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Teva Extreme Outdoor Games 2011 στην Ιταλία. Πραγματικοί Extreme αγώνες καγιάκ!

Δυο βδομάδες πέρασαν απ' τους δικούς μας "Xtreme" αγώνες στο Αθηναϊκό Kayak River Festival και πιστεύω πως πρέπει σιγά σιγά να "προσγειωνόμαστε" στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα των Xtreme αγώνων καγιάκ... Teva Extreme Outdoor Games 2011...!!!
Το ευρωπαϊκό σκέλος των φετινών αγώνων πραγματοποιήθηκε φέτος στην Val Chiusella και τo Ivrea, του Ιταλικού Piemonte, από τις 9 μέχρι τις 12 Ιουνίου. Τέσσερεις μέρες αγώνων καγιάκ σε τέσσερα ξεχωριστά events, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.


Στην ατομική βαθμολόγηση οι αθλητές ξεκινούν με ένα μεγάλο downriver (εξίμισι - επτά λεπτών) σ' ένα στενό και απότομο κομάτι 3 χλμ του ποταμού Chiusella (κάτι σαν το δικό μας X-Race αλλά "κοματάκι" πιο μεγάλο και πιο δύσκολο). Στη συνέχεια, τρεις αγώνες στον ποταμό Ivrea: Ένα sprint, ένα slalom κι ένα boater crossing στο κομάτι της πίστας του Ivrea, όπου το ποτάμι περνά μέσα απ' το ομώνυμο γραφικό χωριό των Ιταλικών Άλπεων.

Από τη συνολική βαθμολογία στις τέσσερεις διαδρομές ανακυρήχθηκαν και οι νικητές: Το νέο αστέρι του σπορ, ο ΝεοΖηλανδός Mike Dawson κατατάχθηκε πρώτος, νικώντας στα πρώτα τρία αγωνίσματα, ενώ δεύτερος ήταν ο άλλος ΝεοΖηλανδός και περσινός νικητής του Sickline, o Sam Sutton. Τρίτος στην κατάταξη ο Ιταλός Michele Ramazza.

Mike Dawson



Στα ομαδικά events τώρα, σχηματίζονται άτυπες εθνικές ομάδες από 3 αθλητές απ' την ίδια χώρα, οι οποίες διαγωνίζονται στο μεγάλο downriver το sprint και το slalom, ενώ οι 20 καλύτεροι αθλητές του προηγούμενου downriver συμμετέχουν στο δυσκολότερο αγώνα, τον "King of the Falls", σ' ένα δύσκολο και εξαιρετικά απότομο κομάτι του Chiusella. Ο Ron Fischer από την Ελβετία πήρε το στέμα του βασιλιά, μπροστά από τον Γάλλο Maxime Mitaut και τον ΝεοΖηλανδό Sam Sutton.

Χαμός (επάνω) σ' ένα απ' τα υποχρεωτικά σημεία του Boater Cross κάτι σαν το δικό μας Head to Head
ενώ κάτω ο δεκάμετρος καταρράκτης... που ναι... είναι μέρος του στίβου μάχης!!!


Περισσότερες φωτογραφίες και εκ των έσω ανταποκρίσεις απ' τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στο post του μέλους της Γερμανικής ομάδας, Lukas Kalkbrenner και στο blog του Mike Dawson, μια και η
Επίσημη σελίδα της οργάνωσης είναι ακόμα κάπως φιδωλή...

Δείτε τέλος και ένα video της Martina Wegman, από τους φετινούς αγώνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου