Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

3o Kayak River Festival - X Race

5 Ιουνίου 2011. Το 3ο Φεστιβάλ Καγιάκ Άγριων Νερών της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην ολυμπιακή πίστα του Ελληνικού. Με λίγους και εκλεκτούς συμμετέχοντες - ο περιορισμός προσκεκλημένων για κάθε συμμετέχοντα κατάφερε το στόχο του, να κρατήσει το κλίμα παρέας - γέλιο, θέαμα και πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.


Από τις 10 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν οι αθλητές - αλλά γνωριζοντας τα της συγκεκριμένης οργάνωσης, είμαι σίγουρος πως κάποιοι ήταν εκεί πολυυυυύ νωρίτερα... Στις 10.30 που τελείωναν βέβαια οι εγγραφές έγινε και η πρώτη "κόμπλα" στη γραμματεία, μια και δεν είχαν ακόμα φανεί ορισμένα "μεγάλα ονόματα". Αργότερα μάθαμε πως οι συγκεκριμένοι "αθληταράδες" είχαν περάσει πολυυυυύ νωρίτερα και γράφτηκαν (για κάτι τέτοιους ταλαιπωρούνται οι οργανωτές)


Μέχρι να πούμε τις καλημέρες μας και να συμπληρώσουμε (γι ακόμα μια φορά) τα στοιχεία μας στη φόρμα συμμετοχής, έφτασε η ώρα για τον πρώτο αγώνα. Το ραντεβού μας ήταν στις 11.45 στην εκκίνηση, οπότε έχοντας ένα εικοσάλεπτο καβάντζα είπα να κάνω και λίγο προπόνηση.
- "Βρε παιδιά να μην κάνουμε πρώτα ένα ζέσταμα κάτω;" ρώτησα τους υπόλοιπους που κατευθύνονταν στην κυλιόμενη για την επάνω πίστα.
- "Έλα που θες και προπόνηση στη παιδική..." μου απάντησαν κοροϊδευτικά... "Πάμε να ζεσταθούμε στην αντρική..." μου είπαν κι εγώ ο αγαθός τους πίστεψα...



Με το που φτάσαμε στην πάνω λίμνη, ο Χολέβας είχε ήδη δώσει απαγορευτικό να κάνουμε δοκιμαστική κατάβαση.
"- Δε γίνεται... τους θέλω όλους μαζεμένους εδώ..."
"- Τι λες βρε μεγάλε... Θα πάμε X-Race χωρίς προθέρμανση; Τις φυσιοθεραπείες ποιός θα τις πληρώσει; Η οργανωτική επιτροπή;"
Μην παίρνοντας καμία πειστική απάντηση - ο Χολέβας είχε ήδη ξεκινήσει ένα απ' τα γνωστά του μικροφωνικά κρεσέντο - βγήκα έξω, με τα υπόλοιπα πρόβατα... προς σφαγή


κλικ στις φωτό για μεγαλύτερο μέγεθος




Ο αγώνας ξεκίνησε και οι αθλητές έφευγαν απ' την εκκίνηση με διαφορά δύο λεπτών. Οι διαγωνιζόμενοι έτρεχαν ελεύθερα την ολυμπιακή διαδρομή, χωρίς πόρτες και έντυ σε μια δοκιμασία τόσο τεχνικής όσο και φυσικής κατάστασης. Τα μουλάρια ξεχώριζαν απ' τα άλογα στο δεύτερο μισό της διαδρομής, όταν άρχιζαν να κόβουν κουπιές, να γέρνουν πίσω και να τους πιάνουν οι eddy lines, ενώ τ' αλόγατα τράβαγαν λυσαλέα κουπί μέχρι τέλους.
Δείτε στο επόμενο video ολόκληρη τη διαδρομή του Σπύρου του Παναγόπουλου και κατατάξτε τον κατά βούληση στην κατηγορία που πρέπει (το video είναι μεγαλούτσικο οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένετε)


Νίκος Μανιουδάκης στον τερματισμό

Όποιος διαγωνιζόμενος είχε τον μικρότερο χρόνο και για όσο διάστημα προηγούταν, καθόταν στο θρόνο του King of X-Race, ο οποίος είχε "φιλοτεχνηθεί" πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού. Από πολύ νωρίς θρονιάστηκε εκεί ο Μάρκος, αν και μόλις με είδε να κατεβαίνω ανασηκώθηκε από την αγωνία του και μόνο όταν ο κριτής του έκανε νόημα ξανακάθισε, βγάζοντας ένα ξεφύσημα ανακούφισης...
Για μόλις ένα δευτερόλεπτο έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσω το κράνος του βασιλιά... δε πειράζει όμως γιατί μετά από λίγο ο Μάρκος παρέδωσε θρόνο και στέμα στον Γιώργο τον Καλτσή εξ Ευήνου ποταμού, ο οποίος έπιασε μούχλα εκεί πάνω, μέχρι το τέλος του αγώνα.




Ο Κ-οζον-ίδης "ίπταται" στη διαδρομή του X-Race

Μόνο ο Κονίδης αναστάτωσε την ηρεμία του Βασιλιά, όταν με μια κούρσα κατά την οποία το σκάφος του κυριολεκτικά "πέταγε" πάνω απ' το νερό, έφτασε ν' απειλείσει το θρόνο. Αν και οι απαραίτητες ενστάσεις για τη συμμετοχή του κυρίου Κωνσταντινίδη στον αγώνα, αμέσως μετά από μάθημα κατάδυσης, με τα πνευμόνια του φουλαρισμένα σε όζον και διάφορα πτητικά αέρια - εξ' ου και το "πέταγε" - η οργανωτική επιτροπή δια του πρώην προέδρου Κόλλια, δεν ήθελε ούτε καν ν' ακούσει κακή κουβέντα για τον αθληταρά της Λέσχης... Τσ τσ τσ...
Δείτε στο επόμενο video το τελείωμα της "πτήσης Κ-οζον-ίδη" και τις ανέλπιδες διαμαρτυρίες των υπολοίπων αθλητών.


Επάνω ο Νίκος ο Ρόμπαπας στον τερματισμό του X-Race. Μάλλον ο Νίκος πίστεψε κάποιον απατεώνα που φώναζε λίγο πριν την εκκίνηση πως άλλαξαν οι κανόνες και πάμε έντυ έντυ...


Τα "μαγειρέματα" τελέιωσαν. Ιδού κι η τελική λίστα των αποτελεσμάτων του X-Race

Ιδού κι ο βασιλιάς στο θρόνο του... ενώ κάτω, ο Γιώργος ο Μαργαρίτης σε ρόλο "ιππότη - σωματοφύλακα" κρατά μακριά τους "αγανακτισμένους"

Αντικρίζοντας και μόνο τον αποφασιστικό σωματοφύλακα του βασιλιά, οι αγανακτισμένοι δήλωσαν υποταγή, προσκυνώντας το θρόνο...


Στα επόμενα: Αγώνες Slalom, "Σφαγή" στο Head to Head, Διαγωνισμός Eskimo Roll, Flip Drill

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου