Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πίσω στο χρόνο. Αγώνες Άνω Λούσιου 2008

Αγώνες "Xtreme" θα έχουμε την Κυριακή στο River Festival και μια και ο Χάρης αναφέρθηκε στους θρυλικούς αγώνες του Άνω Λούσιου, ας πάμε μια βόλτα πίσω στο χρόνο. Οι αγώνες Xtreme Kayaking στον Άνω Λούσιο του 2008, ήταν ομολογουμένως οι πιο "σπιντάτοι", κάτι που διακρίνεται ιδιαίτερα στην ειδική έκδοση με τα "Παρελειπόμενα" που είχαμε δημοσιεύσει τότε στο TEAMadara.
 
Κάντε κλικ στις φωτό για καλύτερη ανάλυση











      



Οι αγώνες του Άνω Λούσιου γίνονται κάθε χρόνο (πέρυσι ήταν η μοναδική χρονιά που δεν έγιναν) μεταξύ των καγιάκερς ποταμού που έχουν εμπειρία στο 3ο βαθμό και διάθεση για περιπέτεια. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες (με κλήρωση) και συμμετέχουν σε τρία σκέλη: Το ομαδικό, την ατομική χρονομέτρηση και το Head to Head. Σε κάθε σκέλος οι συμμετέχοντες μαζεύουν βαθμούς, ανάλογα με τους χρόνους τους ή την κατάταξή τους και νικητής βγαίνει αυτός που στο τέλος θα έχει τους περισσότερους βαθμούς. Περιπτώσεις ισσοπαλίας, κρίνονται σε μια μονομαχία playboat στο στόπερ πριν την έξοδο στη γέφυρα του Ατσίχολου.


Το 1ο σκέλος του αγώνα είναι η ομαδική κούρσα. Οι καγιάκερς της κάθε ομάδας κωπηλατούν ταυτόχρονα, με απόσταση μόλις μερικά καγιάκ μεταξύ τους.




Στο 2ο σκέλος του αγώνα, που γίνεται σ' ένα από το πιο δύσκολα κομμάτια του ποταμού, αμέσως μετά το αδιαπέραστο, ο κάθε διαγωνιζόμενος τρέχει με αντίπαλο το χρονόμετρο.




Στο 3ο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, οι πρώην συνμπαίχτες της κάθε ομάδας μετατρέπονται σε αντίπαλοι, σ' έναν αγώνα head to head, μέχρι και το 2ο καταρράκτη.


Στο videaki στιγμιότυπο του 3ου σκέλους του αγώνα, με τους διαγωνιζόμενους να κυνηγούν ο ένας τον άλλο, στη στενωπό της "Ντουζιέρας". Τρελή φάση με τον Καγιάκερ να βγάζει με το ζόρι το ρολ μέσα στη ντουζιέρα και να κρατήσει το προβάδισμα, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα - Βάλτε ήχο!

 



Εκείνη τη χρονιά, ο νικητής των αγώνων είχε και έπαθλο  Ένα χαλαρωτικό Spa - χορηγία, απ' την φίλη μας και μέλος της ομάδας, Μαίρη Φιλιππαίου - το οποίο εκμεταλεύτηκε στο έπακρον ο νικητής του αγώνα.






Άντε και στους επόμενους αγώνες!

3 σχόλια:

  1. Ωραίες φωτό αλλά τα συννεφάκια είναι όλα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια λεφτά... υπάρχουν φίλε Σπύρο! :P

    Είναι γεγονός πάντως πως τους συγκεκριμένους αγώνες τους κάνουμε πρωτίστως για το χαβαλέ που γίνεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχα πολύ καλό!!!

    Και πολύ καλά κάνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή