Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι 3 αιρετικοί επιμένουν... Άνω Μόρνος

Ναι, ναι... επιμένουν που να μην επέμεναν!! Δεν έχουν αφήσει ποτάμι για ποτάμι και όταν θα 'ρθει ο καιρός να μπούμε κι εμείς στο καγιάκ, θα μας το παίζουν "κουρασμένοι"... Ας είναι...


Η Ανοιξη εφτασε, εμπρος βήμα ταχύ ...!!!

Γράφει ο Χάρης Λουκό...

Κυριακη 26/2/2012. Τριημερο Καθαρας Δευτέρας προαγγελος Ανοιξης και σαν τις καμπιες βγαινουν απο το κουκουλι τους οι επιδοξοι καγιακερ! Οι 3 αιρετικοι, εμειναν δυο καθως ο Δημ. Θωμο μετα τον Ανω Λουσιο (εν τη απουσια μου) την προηγουμενη εβδομαδα με 54 ποντους, θεωρησε οτι εκλεισε σαν αντρας - καγιακερ ηθελα να πω!! - και η συνθεση συμπληρωθηκε απο τον Σπ. Ζια και τον Χειμωνα Senior (λεγετε με κ "μπιφτεκι" Νικος).
Το προγραμμα ελεγε για Ανω Μορνο, ενα απο τα πιο αθλητικα ποταμια της Ελλαδας το οποιο σε κραταει συνεχεια σε εγρηγορση και στα 7 χλμ. Σταθμη μετρια, υψηλο φρονημα και ο The Body Ζιακας με πολυ ανεβασμενη διαθεση - (το μονο που μου θυμιζει το roll ειναι το απορρυπαντικο!!) ...






Εισοδος στο ποταμι κατα τις 12.20. Στα πρωτα 100 μετρα ενας πεσμενος κορμος μας αναγκασε να βγουμε για portage και μετα απο αλλα 100 μετρα η πρωτη σκαλα σε μετρια προς χαμηλη σταθμη. Ακολουθει η τριπλη πτωση του Nuttcracker με τη δευτερη πτωση να γινεται αριστερα χωρις το S που κανει με χαμηλοτερη σταθμη.









Τις 3 πτωσεις ακολουθει ενα μπουφ με βραχο απο κατω και το γνωστο νεαρο "μπιφτεκι" διεπρεψε συνεχιζοντας με περασμα ΙΙΙ απο δεξια στο οποιο δοκιμασε τις ικανοτητες του στο rock splat ...
Ακολουθει το περασμα της συμβολης με τον παραποταμο ( ο οποιος κατεβαζε full νερο - φαινεται απο τον δρομο) οπου μετα τις δυο πρωτες σκαλες το ποταμι στενευει και ακριβως πανω στη συμβολη ειχε μια πτωση ΙΙΙ+ με ΙV- διαγωνια πανω σε μεσαιο βραχο οπου δημιουργουσε μαξιλαρι.
Ολοι το περασαμε αναιμακτα και προχωρησαμε σε συνεχες τοπιο ΙΙΙου βαθμου μεχρι που φτασαμε στο Dragon's Maw οπου λογω της ποσοτητας του νερου εχοντας σταματησει σε αριστερο eddie δεν μπορουσαμε να περασουμε απο δεξια περπατωντας για να δουμε το περασμα.



Ο Κωνιδης ως φωτογραφος της παρεας εκανε την καρδια πετρα και περασε απεναντι με το καγιακ για να στηθει για φωτογραφηση (εχει και ο ιδιος περασει ειδικη εκπαιδευση απο τον Προεδρο: "εγω ειμαι φωτογραφος και δεν κανω πρωτος περασματα") με αποτελεσμα ο νεωτερος της παρεας να κανει για αλλη μια φορα το μπιφτεκι !!!


Καποια παρατραγουδα κατα το περασμα του τριτου (δεν θα αποκαλυψω ονοματα - τωρα εαν το βιντεο δειξει δεν ευθυνομαι εγω)  μας βρηκαν προετοιμασμενους συνοδευομενα απο ηχους τσελιγγα που μαζευει τα προβατα (εχουμε ξεπεράσει τη σφυριχτρα!! -τα σφυρίγματα στο τέλος αυτού του μικρού combo)
    

Τα βιβλια λενε οτι μετα το Dragon's Maw τελειωνουν τα δυσκολα περασματα. Τουτο απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Μετα ακριβως αρχιζουν συνεχομενα περασματα ΙΙΙ, ΙΙΙ+ που κρατουν την αδρεναλινη στο κατακορυφο!!! Μαλιστα σε δικη μου παραινεση σε καποιο σημειο οτι πρεπει να κανουμε ενα διαλλειμα να φαμε γιατι εχουμε τουλαχιστον μια ωρα ακομη ο Νικος και ο Σπυρος μονο που δεν με εβαλαν να φαω το ρολοι μου πιστευοντας οτι εχουμε κανα τεταρτο ακομα! 
Φτασαμε στην γεφυρα της Μουσουνιτσας στις 5 μμ εχοντας κανει 4 ωρες κ σαραντα λεπτα με αρκετες φορες να εχουμε βγει να ελεγξουμε τα περασματα. Φαγητο στο γνωστο στεκι της Παυλιανης με πολυ καλα παϊδακια.
Καποια κακεντρεχη σχολια για μπυροποσια απο το μποτακι του καγιακ τα παραβλεπουμε για την επομενη εξορμηση για να εχουμε και φωτογραφικη για πειστηρια!!!

Φιλια
Χαρης

1 σχόλιο:

  1. Συνωστισμό στο club μπιφτεκιών βλέπω τώρα τελευταία. Κάθε ποτάμι και άλλο μπιφτέκι. Εύγε παιδιά άντε και σε μπιφτεκούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή