Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Οι 3 αιρετικοί, ο εξαγνιστής και το καρνάγιο της Αγίας Παρασκευής

Οι "3 αιρετικοί" συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά τους ποταμούς της Ελλάδας, αψηφώντας υψηλές στάθμες, αδιαπέραστα και προειδοποιήσεις από θεούς κι ανθρώπους... Αλλά στη φύση βασιλεύει η ισορροπία και όπου υπάρχει ένας "αιρετικός", αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο δρόμο του κι ένας "εξαγνιστής". Κι αν οι αιρετικοί είναι τρεις; Τότε ο "εξαγνιστής" θα έρθει μαζί με τους "άγγελους τιμωρούς"

Ανταπόκριση εξ' ουρανού... εεεε... εκ' Καρπενησίου ήθελα να πω, από τον Σπύρο Παναγό και το "Tasting Adventures in Greece" το οποίο φιλοξενούμε άλλη μια φορά στο "Καγιακολόγιο". Φωτό: Σπ. Παναγό - Φωτο & Video: Δημ. Κωνσταντινίδης (με κίνδυνο ζωής, σκυλόψαρα, αρκούδες, κλπ)


Έλεγε ο χρησμός
 …Και ήταν η χρονιά για το τέλος του κόσμου το έτος του Κυρίου 2012.
…Και άνοιξαν οι ουρανοί και έπεσε χιόνι ημέρες πολλές
…Και από τις νότιες χώρες ξεκίνησαν "οι 3 αιρετικοί" νωρίς σκορπώντας τον χαλασμό από όπου περνούσαν
…Και στην χώρα του θέρμου πέρασαν από τα Ανω Φιδάκια και τα έπλευσαν με τις κιβωτούς τους και άφησαν πίσω τους πανικό
…Και στην χώρα την Ερυμάνθειο είδαν πολλά νερά τα μάτια τους και άφησαν τους ντόπιους χωρίς λαλιά
…Και στην χώρα της αρχαίας Γόρτυνας είδαν το σημαδιακό νούμερο 54 και άφησαν πίσω τους πολλές καταστροφές.
…Και στην χώρα την Στρόμη ανέβηκαν ψηλά στον Ανω Μόρνο και άφησαν ορφανά.

Αυτά έβλεπε ο Μάντης και αναφώνησε: "γιατί Κύριε μας τιμωρείς τόσο πολύ , βοήθησε μας να τους σταματήσουμε"
Και ο Κύριος απάντησε "πήγαινε Μάντη και δώσε τούτο τον χρησμό"

"Από τον νότο θα ξεκινήσει ο Εξαγνιστής μαζί με τους Άγγελους τιμωρούς και αφού τους πάρει στο κατόπι από την κάτω χώρα του Μόρνου θα τους βρει ψηλά στην Καρπενήσια χώρα και τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά, νερά θα πλημμυρίσουν την χώρα εκείνη και εκεί στον τόπο του Γαύρου οι "3 αιρετικοί" θα συγκρουσθούν με τον "Εξαγνιστή" και τους "Αγγελους τιμωρούς" και κιβωτοί θα σπάσουν και μετά από το σιφώνιον του Λου θα εξέλθει ο εξαγνσιμός και η τιμωρία"
Και ούτως εγένετ
ο



Το Σ που μας πέρασε το tasting βρέθηκε στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στον ποταμό Καρπενησιώτη με στάθμη μέτρια προς υψηλή ένα ποτάμι της τάξεως IV WW.


Την παρέα αποτελούσαν ‘’οι 3 αιρετικοί’’ Δημήτρης Κων (Κονίδης), Χάρης Λου, Δημήτρης Θωμ, ενώ στον ρόλο του ‘’Εξαγνιστή και των Άγγελων τιμωρών’’ οι Σπύρος Πα, Αντώνης Βου και Γιάννη Κολ.



Από μοδίστρα πάντως το 'χω!
Ο καιρός πολύ καλός και σε συνδυασμό με το πολύ νερό και την καλή παρέα μας χάρισε μία απρόβλεπτα όμορφη κατάβαση 4 ωρών.

1ο πέρασμα










2ο πέρασμα του Καρπενησιώτη










Το ποτάμι μας πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις με αρκετά αθλητικά περάσματα που σε λαχάνιαζαν και για άλλη μία φορά αποδείχτηκε φονέας σκαφών. Όπως είχε συμβεί και σε εμένα πριν 5 χρόνια περίπου μου και μου τρύπησε το Η3, τώρα ήταν η σειρά του Χάρη Λου και το Βurn του.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν το μόνο σκάφος που δεν είχε περάσει από το καρνάγιο της Αγ. Παρασκευής. Τίποτε όμως δεν θα μας χάλαγε αυτήν πολύ όμορφη κατάβαση και όταν τελειώσαμε μετά από 4 ώρες το χαμόγελο δεν έλεγε ακόμη να σβήσει από τα χείλη μας.



Μετά τι πιο ωραία συνέχεια από ένα καλό φαγητό με συνοδεία τσίπουρου. Αυτό το βρήκαμε στο Γαύρο στην Ταβέρνα της Λαδόκολλας . Ο ψήστης πολύ δυνατός σε σπληνάντερο, προβατίνα, παιδάκια , μοσχαρίσιες όλα σερβιρισμένα στην λαδόκολλα . 


Το χοιρινό από την δική του στάνη μάλλον θέλει λίγο σίτεμα ακόμη. Το γλυκό βατόμουρο (handmade της συζύγου από το παρακείμενο δάσος) με γιαούρτι ότι έπρεπε Ο ταβερνιάρης φιλικότατος και το περιβάλλον όμορφο.

 


Στην συνέχεια όμως ο ‘’Εξαγνιστής και οι Άγγελοι τιμωροί ’’ έπρεπε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, αφού είχαμε αποφασίσει μονοήμερη εξόρμηση , ενώ ‘’οι 3 αιρετικοί’’ θα συνέχιζαν την επόμενη για Κρικελοπόταμο.

Άλλο ένα όμορφα απρόβλεπτο ΣΚ που ενώ ξεκινήσαμε για κάτω Μόρνο η ενημέρωση από Γιάννη Χολ ότι δεν έχει νερό εκεί μας οδήγησε στον Καρπενησιώτη αναπάντεχα. Και όπως λέει και ένας φίλος όταν περνάει όμορφα ‘’ το απρόβλεπτο ποτέ δεν επαναλαμβάνεται’’

Φιλιά και καλή εβδομάδα

Σπύρος



Επίλογος του αρχισυντάκτη: Καταλαβαίνω πως οι hardcore kayakers περιμένατε κάτι παραπάνω σε περιγραφή στα του ποταμού, παρά στα της "λαδόκολλας" αλλά ο συνήθης ανταποκριτής μας δεν μας έστειλε κάτι ανάλογο... Ίσως δεν ξέρει πως να περιγράψει τα της μπυρομπότας, μου είπαν κάποιοι κακεντρεχείς... αλλά εγώ δεν τους πιστεύω και αναμένω!

1 σχόλιο: