Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ερυμανθος Big Big water!!!! Oι 3 αιρετικοί σε νέες περιπέτειες

Μετά τα Άνω και τα Κάτω Φιδάκια, οι 3 Αιρετικοί όχι απλά συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, αλλά επιμένουν να στέλνουν και ρεπορτάζ, αναστατώνοντας όλους όσους "επέλεξαν" να μείνουν πίσω... Για σήμερα το πρόγραμμα έχει Ερύμανθο, χιόνια και νερά... πολλά νερά...!

Γραφει ο Χαρης Λουκο...

Πρωτη φορα που ειδαμε τον Ερυμανθο με τετοια σταθμη (λιγο κατω απο πλημυρα) κ τον καναμε δοκιμαζοντας τις δυναμεις μας σε ενα πραγματικα δυνατο ποτάμι.

Το μετεωρολογικο μιλουσε για χιονια κ sub zero θερμοκρασιες σε ολη την Ελλαδα. Μηπως το τριο στουτζες (Θωμο - Κωνιδης - Λουκο) θα εμπαινε σε προβληματισμο? Ποτε! Η αναλυση ηταν ως εξης: Δινει 0-3 βαθμους στη Λαμπεια οποτε βαλε κ λιγο ακομα πιο κρυο στο ποτάμι μεσα παμε στους -3 το νερο οταν θα πεφτει πανω στο προσωπο μας θα γινεται παγος ... μηπως να το ξανασκεφτουμε. Το ζευγος Κυψελης - Αγ Παρασκευής τα ειχε βρει (για να μην παμε), οποτε κ με παιρνουν τηλεφωνο για να το συζητησουν. Η απαντηση μου ηταν αμεση για καναβουρι κ καλαμποκι με αποτελεσμα αφου πεισθηκαν με την αξιοπιστια των επιχειρηματων μου φυγαμε το πρωι του Σαββατου κανοντας κ την καρδια μας πετρα περνωντας απο την Αγ Παρασκευη καθως ο γαμπρος ηταν καλεσμενος το βραδυ κ θα αργουσε εαν ερχοταν σπιτι μου ...







Μεχρι το Αρτεμισιο η διαδρομη με βροχη κ μετα χιονια παντου. Αφου ανανεωσαμε το στοκ των Mars και Twix απο το Λεβιδι (καποια κακεντρεχη σχολια οτι ειχαν ληξει τα υπαρχοντα κ αφου ειχαμε ταισει τα ψαρια την τελευταια φορα τα προσπερνω ως αναξια λογου) φτασαμε στα Τριποταμα να ελεγξουμε τη σταθμη. Σημειωτεον οτι καθολη τη διαρκεια της διαδρομης τα ποταμακια απο αριστερα μας (Λαδωνας , Παος) ετρεχαν με καφετι νερο: σαν πολυ νερο δεν εχει???)




Οταν φτασαμε στον υδροδεικτη η σταθμη εγραφε σχεδον 45 εκ (τουλαχιστον 3 φορες επανω απο την τελευταια φορα περσι κ επιανε σχεδον ολη την οχθη (ωχ ωχ ωχ δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα). Σε προχειρη μετρηση του ογκου υπολογισαμε περιπου 20 -22 μ3/δ. Σε προταση να κανουμε κ τον Ανω Ερυμανθο απο τον Αστρα ο Μητσακιας κοντεψε να παρει το ΚΤΕΛ. 









Ο φιλος ο Παναγιωτης (βλεπε σχολιο «εαν με βαλεις αγκαλια μεσα στη θαλάσσα πρεπει κ να με βγαλεις κιολας») ηταν συμφωνος να μας βοηθησει αλλα μολις μας ειδε κ τους 3 μεσα στο αυτοκινητο να τσιτσιδωνομαστε (καθοτι εβρεχε) αρχισε να ανησυχει. Αφου ντυθηκαμε και καλλοπιστηκαμε κ ο μασερ εβαλε κ tape στον τραπεζιτη (τελικα ειναι θαυματουργο το tape στον ωμο), εφυγα με τον Παναγιωτη να ακολουθει αλλα στην εισοδο του χωματοδρομου για τη Λαμπεια το χιονι ηταν στα 20 εκ με αποτελεσμα ο Παναγιωτης να δηλωσει αδυναμια του αγροτικου να κατεβει κατω. Να ειναι καλα ο Γιαννης (ιδιοκτητης του τοπικου μπακαλικου κ φιλος του ποταμου κ της φυσης) που ειχε την καλη διαθεση να μας εξυπηρετησει με το Vitara του που αποδειχτηκε πολυ πιο δυνατο απο το αγροτικο. Του υποσχεθηκαμε να του στειλουμε φωτογραφιες απο το ποταμι!!

Μπηκαμε στο ποταμι τελικα στις 2.20 (Προεδρε αρνουμαι να μπω πρις τις 2 μμ ακολουθωντας τις παραδοσεις) με αριστερα δεξια τις οχθες με χιονια κ μια ελαφρια ομιχλη μπροστα μας, πραγματικα ενα πανεμορφο τοπιο (με εξαιρεση τα σκουπιδια που κρεμονται στα δεντρα).




Το ποταμι ειχε δυναμη κ η πρωτη ουσιαστικη προκληση ηταν σε περιπου 2 χλμ (σε μετρια σταθμη ειναι ενα περασματακι σαντουιτς αναμεσα σε 2 βραχια που απλα το νερο σε χτυπαει απο αριστερα με αποτελεσμα να σε στελνει στο δεξι βραχο: ΙΙ+) οπότε γινοταν πτωση μισου μετρου με στοπερ απο αριστερα ΙΙΙ ου - βλ. φωτογραφιες).


 Σε ολη τη διαρκεια το νερο πολλαπλασιαζοταν απο τα εκατονταδες ρυακια που επεφταν μεσα στο ποταμι (για τον λογο αυτο σε περιπτωσεις big water, δεν ειναι μονο η σταθμη στην εισοδο ενος ποταμου που πρεπει να λαμβανεται υποψη αλλα κ το γεγονος οτι θα το νερο θα πολλαπλασιαζεται οσο πιο κατω προχωρας) κ ηταν επισης ενδιφερον το πως ανεβοκατεβαινει η σταθμη μεσα στα eddie.



Ακολουθει το πρωτο περασμα που με αυτη τη σταθμη απλα δημιουργουσε στη αρχη ενα μεγαλο κυμα και εν συνεχει το ποταμι αρχιζει κ στενευει. Πλησιαζοντας στο δευτερο κ κλασικο περασμα ΙV μια γλωσσα με στενεμα πιο πριν μας εκανε να απορησουμε για ενα λεπτο μηπως ηταν αυτο το περασμα αλλα συντομα ειδαμε την πραγματικοτητα.

Μια ακομα μικρη πτωση που υπο κανονικες δεν θα κοιταγαμε καν, με τον Κωνιδη να επιθεωρει και να δινει κατευθυνση κ μετα το περασμα του σιφωνιου με το νερο να περναει απο παντου. Ηταν πανω εκει που ο γνωστος φαρμακοποιος θυμηθηκε να παρει τηλεφωνο κ να πιασει ο Κωνιδης κουβεντουλα ...
Το υπολοιπο ποταμι κρατησε την αδρεναλινη ψηλα με αρκετα στοπερ και κυματα. Ο γνωστος μασεεερρρ Θωμο ακολουθει θεραπεια Ζιακα για το αλτσχαιμερ με τις συνεχεις ερωτησεις "τι εχει παρακατω" κ "γιατι ακομα δεν τελειωσαμε" ...




Φτανοντας στο υδροηλεκτρικο αποφασισαμε να παμε να δουμε το foreplay το οποιο ηταν δεδομενο οτι θα βλεπαμε εικονες απο ταινιες «ακαταλληλες δι ανηλικους». Τελικα αυτο που ειδαμε ηταν κατι μεταξυ stikine k Bashkaus ...Εναν ατελειωτο συνδυασμο καφε κ ασπρου νερου με στοπερ οπου εαν εμπαινες μεσα θα ξεχνουσες να βγεις ... τωρα μαλιστα δικαιολογειται κ ο προ ετων χαρακτηρισμος γκραν γκινιολ!


Η αρχή του Grand Gigniol 






Στο Foreplay 








 Ήρθαμε, είδαμε και... απήλθαμε...

Οταν ανεβηκαμε πανω τα περισσοτερα χιονια ειχαν λιωσει (γι αυτο κ η σταθμη ειχε ανεβει κ αλλο) λογω βροχης κ αλλαξαμε στα γρηγορα για να παμε κ στην Καψια οπου η ταβερνα ο Τσιωλης ειχε σημαδευτει απο πριν.
Μετα απο αυτην την καταπληκτικη προπονηση ειμαστε πλεον ετοιμοι για τα νερα της ανοιξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου