Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τελειώνει το... σήριαλ Κανόε-Καγιάκ στο Ελληνικό

Αναδημοσίευση άρθρου του Kώστα Κετσιετζή. Πηγή: RED
26-08-2010, 15:06

Τις τελικές ρυθμίσεις από την μεριά του κράτους αναμένει η κοινοπραξία των J&P Aβαξ, ΓΕΚ, Βιοτέρ και Corfu Waterpark για την επένδυση των €120 εκατ. που αφορά τη δημιουργία θεματικού πάρκου και υδροπάρκου στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Κανόε Καγιάκ Σλάλομ στο Ελληνικό.


Με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» που κατατέθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Σεπτεμβρίου ρυθμίζεται η βασικότερη εκκρεμότητα για την κοινοπραξία, δίνοντας τη δυνατότητα κατεδάφισης τμημάτων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων μέχρι ποσοστού 30% αυτών και την ανέγερση στον περιβάλλοντα χώρο, νέων κτιρίων μέχρι αντιστοίχου ποσοστού 30% του ισχύοντος Συντελεστή Δόμησης. Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι οι προβλεπόμενες χρήσεις της υφιστάμενης εγκατάστασης επιτρέπονται και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής.

Ουσιαστικά επιτρέπεται στην κοινοπραξία βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού να κατεδαφίσει την μεταλλική κατασκευή του παλιού εμπορευματικού σταθμού της Ολυμπιακής που βρίσκεται εντός του χώρου και να κατασκευαστούν διάσπαρτα στην έκταση βοηθητικές εγκαταστάσεις (τουαλέτες, μονάδες αφαλάτωσης κ.α.) χωρίς να αλλάξει η συνολική δόμηση.

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζεται ακόμη το θέμα του χώρου στάθμευσης της εγκατάστασης, ο οποίος μετακινείται σε όμορη από την αρχικώς προβλεπόμενη θέση, δεδομένου ότι ο χώρος εντός της έκτασης που έχει δεσμευτεί για την «Ελεύθερη Λεωφόρο», ασχέτως αν αυτή θα προχωρήσει θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία χώρου πρασίνου.

Πλέον, η κοινοπραξία θεωρεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι ρυθμίσεις θα μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες άδειες μέχρι τον Μάρτιο του 2011 και να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του water park και του Κανόε Καγιάκ την άνοιξη του 2012 και το θεματικό πάρκο ενάμιση χρόνο αργότερα.

«Αγκάθι» το ΣτΕ

Όμως «αγκάθι» στο έργο παραμένει η αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Δήμο Ελληνικού και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατά της κοινής υπουργικής απόφασης 104263/15.9.2008 για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που αφορά στη μεταολυμπιακή χρήση της εγκατάστασης του Κανόε Καγιάκ, η οποία πάει από αναβολή σε αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, η κοινοπραξία έχει δαπανήσει κεφάλαια περί τα €26 εκατ., για αλλαγές στις μελέτες, μηχανήματα, ενοίκιο προς την Ολυμπιακά Ακίνητα κ.τ.λ., ενώ εδώ και ένα χρόνο έχει «παγώσει» τις πληρωμές μισθωμάτων προς το Δημόσιο με την υπόθεση να έχει παραπεμφθεί σε διαιτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου