Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Διακοπές και Καγιάκ. Οργανωμένες εκδρομές sea kayaking στην Ελλάδα

Με το καλοκαίρι να έχει μπει πλέον για τα καλά και με πολλούς από εμάς να ετοιμάζουν τα μπαγκάζια τους για τις διακοπές του Αυγούστου, είναι πιστεύω επίκαιρο να δούμε πως θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε διακοπές και καγιάκ, βλέποντας κάποιους προορισμούς οι οποίοι προσφέρουν οργανωμένες εκδρομές με θαλάσσια καγιάκ.



Για τους φραπεγιάκερς δεν υπάρχει θέμα. Κόστα Κόστα με καφέ απ’ τα Costa…!
Σκάφη υπάρχουν πολλά για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια – ακόμα και ενοικιάσεις γίνονται. Για όσους όμως ζήλεψαν λίγο απ’ τις διασχίσεις με sea kayak που παρακολουθήσαμε στις αρχές του καλοκαιριού και θέλουν κάτι σχετικό, υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές που μπορείτε να συμμετέχετε, είτε μονοήμερες είτε πολυήμερες, σε διάφορα σημεία της πατρίδας μας.


Ξεκινώντας από έναν κλασσικό προορισμό, το Ιόνιο πέλαγος, η Sea Kayaking Kefalonia προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εκδρομές sea kayak. Με βάση τη Λειβαθώ στην Κεφαλονιά, η Yvonne, ο Παύλος και ο Saun, θα σας συνοδέψουν σε μονοήμερες εξορμήσεις σε όλη τη Κεφαλονιά,
αλλά και σε μεγαλύτερες εξορμήσεις 7-9 ημερών σε Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Ιθάκη και τα γύρω μικρονήσια, με διανυκτερεύσεις είτε σε σκηνές είτε σε δωμάτια.


Η τιμή για ημερήσια εκδρομή με θαλάσσια καγιάκ είναι 60 Ευρώ και περιλαμβάνει:
όλο τον εξοπλισμό του καγιάκ - έξτρα εξοπλισμό όπως αδιάβροχοι σάκοι, ειδικά μακρυμάνικα μπλουζάκια για προστασία από τον ήλιο, κ.ά. - εξοπλισμό για snorkelling (μάσκες, αναπνευστήρες) - υγιεινό γεύμα με τυπικά ελληνικά προιόντα (πχ φρέσκο ψωμί, τυρί, ζαμπόν, λαχανικά, φρούτα, χυμοί, μπισκότα) - έμπειρο οδηγό (εκπαιδευτής πιστοποιημένος από τη Βρεταννική Ομοσπονδία Καγιάκ) - σύνοψη εκδρομής και διαδικασιών ασφάλειας - μεταφορά από το σημείο τερματισμού στο σημείο εκκίνησης - εκπαίδευση σε τεχνικές για θαλάσσιο καγιάκ αν είναι επιθυμητό



Ο Παύλος Γεωργιλάς, πιστοποιημένος εκπαιδευτής θαλάσσιου καγιάκ, από τη Βρεταννική Ομοσπονδία Κανό, οργανώνει μάλιστα σχολές καγιάκ αρχαρίων και προχωρημένων.

Μένοντας στο Ιόνιο, η Trekking Ελλάς προσφέρει μονοήμερες, τριήμερες και εξαήμερες οργανωμένες εκδρομές γύρω απ’ τη βάση της στη Λευκάδα, αλλά και στην Ιθάκη.



Οι ημερήσιες εκδρομές κοστίζουν 50 ευρώ και περιλαμβάνουν έμπειρους οδηγούς και όλο τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ 


Περνώντας απ' το Ιόνιο στο Αιγαίο, ξαναβρίσκουμε την Trekking Ελλάς, αυτή τη φορά στη Σαντορίνη, όπου προσφέρει μια τετράωρη εκδρομή καγιάκ, στο νότιο τμήμα του νησιού. Τιμή: 55ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Όχι μακριά απ' τη Σαντορίνη, στη Μήλο, ο Rod Feldtmann οργανώνει εξορμήσεις sea kayak εδώ και χρόνια. Η Sea Kayak Milos προσφέρει μονοήμερες εκδρομές (από 65ευρώ), ενώ οργανώνει και πακέτα πολλαπλών εξορμήσεων σε όλη τη Μήλο αλλά και τα γύρω νησιά.


Πέραν της πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας του στην οργάνωση εκδρομών sea kayaking, ο Rod έχει εξασφαλίσει φέτος (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους) τη συνεργασία τριών ακόμα έμπειρων συνοδών καγιάκερς.

Ανηφορίζοντας το Αιγαίο, φτάνουμε στη Λέσβο, όπου στο χωριό Αυλάκι Πέτρας έχει τη βάση της η Lesvos Adventures.


Ο Νεκτάριος Παρασκευαίδης οργανώνει μονοήμερες εξορμήσεις για αρχαρίους, με kayak sit on top, στα νησάκια απέναντι από την όμορφη Πέτρα και το κοσμοπολίτικο Μόλυβο, αλλά και πολυήμερες εκδρομέςγύρω απ’ τη Λέσβο αλλά και στα παράλια της Τουρκίας, στο Αιβαλί σε συνεργασία με Τούρκικο πρακτορείο, χρησιμοποιώντας sea kayak κλειστού τύπου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες εταιρείες που προσφέρουν ενοικίαση εξοπλισμού, αλλά και οργανώνουν τοπικές εκδρομές. Μια συμβουλή όμως, ιδιαίτερα για τα πακέτα εκδρομών που προσφέρουν τα διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία. Ελέγξτε προσεκτικά, τόσο τις εταιρείες που κάνουν τις εκδρομές (εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι συνοδοί, υποστήριξη, ασφάλεια), όσο και τη προτεινόμενη διαδρομή και τον εξοπλισμό. Δυστυχώς, ακόμη στην Ελλάδα δεν υπάρχει η νομοθεσία και οι διαδικασίες αυτές που να μας εξασφαλίζουν απόλυτα από μη επαρκείς και ασφαλείς υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.

Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρον. Εύχομαι σε όλους - φραπεγιάκερς και μη - καλές διακοπές!

3 σχόλια:

  1. Sea-kayak και στη Σέριφο

    Ιδανικός προορισμός για 2ήμερες ή πολυήμερες εξορμήσεις, προσφέρεται για μικρές ή μακρινές εξερευνήσεις με Θαλάσσιο Καγιάκ (SeaKayak)

    ...και αυτό το καλοκαίρι είμαστε στη Σέριφο για Sea-kayak, το νησί των πιο όμορφων παραλιών του Αιγαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους ενδιαφέρονται για καγιάκ στην Κρήτη ρίξτε μια ματιά στο www.enjoy-crete.com ,ενοικιάζονται πολυεστερικά και πλαστικά καγιάκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ εχει φοβερες διαδρομες για sea kayak!

    ΑπάντησηΔιαγραφή