Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Με την Αθηναϊκή Λέσχη στον Άραχθο

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 και όλα είναι έτοιμα για την αναχώρησή μας για τον Άραχθο, όπου θα συμμετέχουμε στην εκδρομή της Αθηναϊκής Λέσχης, συνοδεύοντας τη Σχολή Προχωρημένων Καγιάκερς.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Stikine 2010

Όλοι έχουμε ακούσει κι έχουμε διαβάσει για το φημισμένο Grand Canyon of the Stikine, ένα από τα ποτάμια θρύλους της Βόρειας Αμερικής, και ίσως το πλέον φημισμένο της γνωστής τριλογίας (Alsec, Sustina, Stikine). Τρία μεγάλα και απομονωμένα ποτάμια, που έγιναν θρύλοι από τις επικές πρώτες καταβάσεις τους και αποτελούν το Triple Crown, την τριάδα των δυσκολότερων ποταμών στη Βόρεια Αμερική. 


Walt Blackadar
Ο Walt Blackadar, η μεγάλη αυτή μορφή του καγιάκ που ενέπνευσε πολλούς να δοκιμάσουν ποτάμια που φάνταζαν ακατόρθωτα, έκανε την πρώτη και μάλιστα σόλο κατάβαση του Turnback Canyon του Alsec, στην British Columbia το 1971, ότι πιο δύσκολο υπήρχε την εποχή εκείνη, αλλά και την πρώτη κατάβαση του Devil's Canyon του Susitna στην γειτονική Αλάσκα, ένα χρόνο αργότερα. 
Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε σκηνές απ' την δεύτερη κατάβαση του Susitna, κάπου 35 χρόνια πριν. Walt Blackadar και Barney Grifith. Οld school kayaking, μακριά fiberglass σκάφη και τεράστια cojones!

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σχολή Καγιάκ Αρχαρίων

Θέλετε να μάθετε καγιάκ; 
Να η ευκαιρία!!!


ΣΧΟΛΗ ΚΑΓΙΑΚ ΑΡΧΑΡΙΩΝ στην
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ 
στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Διοργάνωση:                                           

Πάρκα Αναψυχής και Αθλητισμού Ελληνικού ΑΕ     

              

σε συνεργασία με την:

Αθηναϊκή Λέσχη Καγιάκ 
                           

Ανακοίνωση: Το site του TEAMadara μεταφέρεται

Μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, το site του TEAMadara θα αποσυρθεί απ' το διαδίκτυο.


Ένα μεγάλο μέρος από την ύλη που ανεβάσαμε τα τελευταία χρόνια, θα μεταφερθεί σ' ένα νέο blog που θα λειτουργήσει ως αρχείο, αλλά σίγουρα δεν θα μεταφερθούν όλα. Γι αυτό, όποιοι ενδιαφέρονται να κρατήσουν κάποια άρθρα, κάποιες πληροφορίες ή φωτογραφίες, καλό θα είναι να τις αντιγράψουν τις επόμενες μέρες.
Η διεύθυνση του αρχειακού ιστοτόπου θα σας ανακοινωθεί σε επόμενη δημοσίευση.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σχολή Προχωρημένων και εκδρομές της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ

Στην συνάντηση της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ που έγινε πριν μερικές μέρες και μέσα στο πάντα ζεστό και φιλικό κλίμα που επικρατεί σ' αυτές τις συναντήσεις, παρουσιάστηκαν οι στόχοι της Λέσχης για την επόμενη σαιζόν, αλλά και το πρόγραμμα των εκδρομών και καταβάσεων ποταμών.
Η δραστηριοποίηση αρκετών νέων καγιάκερς στο χώρο των ποταμών, με τις σχολές αρχαρίων και μετρίων που οργάνωσε η Αθηναϊκή Λέσχη και οι οποίες ολοκληρώθηκαν το διάστημα που πέρασε, φαίνεται πως απέδωσε καρπούς. Κάποια απ' τα νέα παιδιά έδωσαν το παρών και στη συνάντηση και με χαρά είδαμε στο πρόγραμμα των εκδρομών ν' αναγράφεται ο τίτλος "Σχολή Προχωρημένων"
Βάζουμε μπρος λοιπόν και με το καλό να δούμε κι άλλους καγιάκερς στα ποτάμια μας.

Το πρόγραμμα καταβάσεων που ανακοινώθηκε για τη Σχολή Προχωρημένων, το οποίο θα μπορούν ν' ακολουθήσουν και παλαιότεροι καγιάκερς, με εμπειρία στο 3ο βαθμό και συνοδεία εμπειρότερων καγιάκερς της Αθηναϊκής, είναι το εξής: